KIRIKKALE
25°
03:3

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi, gönül gözüyle görüyor

Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu bünyesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Gönül Gözümle Görüyorum" programı düzenlendi.


ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ
Programa, 2015 yılından bu yana engelliler ile ilgili düzenlenen programlara katılan görme engelli Bekir Akdeniz konuşmacı olarak katıldı. Programa Kırıkkale Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından konuşan Akdeniz, hayatında bir görme engelli olarak yaşadığı sorunlardan ve toplumdan aldığı tepkilerden bahsetti.

ENGELLENEN İNSAN VARDIR
Akdeniz, "Gözlerimle değil gönül gözümle bakıyorum hayata" ifadelerini kullanarak, toplumda engellilere yönelik önyargıların yıkılması gerektiğini vurguladı. "Engelli insan yoktur, engellenen insan vardır" diyen Akdeniz, engellilerin toplumda daha fazla yer alması ve fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğine dikkat çekti.

AKDENİZ'DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Programda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akdeniz, şunları söyledi: "Hayata karşı pes etmeyin. Engellerinize rağmen hayallerinizin peşinden koşun. Toplumun önyargılarına kulak asmayın. Kendinizi olduğu gibi kabul edin. Engelli kardeşlerinize destek olun. Onların da sizin gibi hayalleri ve hedefleri olduğunu unutmayın." Program, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Akdeniz'in konuşması, engellilere yönelik farkındalık oluşturması açısından önemli bir katkı sağladı.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesinden öğrencilere "hoş geldiniz" etkinliği

İlginizi Çekebilir

Aslan: “Kırıkkale Üniversitesi hedeflerine başarıyla ilerliyor”

İlginizi Çekebilir

Veteriner Fakültesine yeterli ruhsatı verildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

18756

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171